Петро Порошенко впевнений, що катастрофа на ЗАЕС за своїми наслідками може бути вдесятеро більшою, ніж аварія на Чорнобильській АЕС.

Про це п’ятий президент України розповів в ефірі британського телеканалу Sky News.

Петро Олексійович закликав Раду Безпеки ООН негайно розмістити миротворців на території Запорізької АЕС, по всі потенційні жахливі наслідки – це все відповідальность Президента РФ Путіна.

“Слід чітко розуміти, що це росія вторглася в Україну. Слід розуміти і те, що катастрофа на Запорізькій атомній електростанції була б вдесятеро потужнішою за катастрофу на Чорнобильській АЕС. Однозначно, від наслідків цього постраждала б і вся Європа, і весь світ”, – кажеПорошенко. 

“Хотів би також нагадати, що станом на цей момент український персонал станції перебуває там. А тому ми запропонували, щоб цей комплекс питань був негайно винесений на розгляд засідання Ради Безпеки ООН з тим, щоб розглянути спеціальне рішення про негайне розміщення миротворців ООН на Запорізькій атомній електростанції. Інакше наслідки відчує вся Європа, весь світ, адже може статися катастрофа”, – підкреслює Петро Олексійович.

Ми є в Телеграм-каналі, приєднуйтесь! Аналітика, головні новини країни, світу.

“Думаю, що весь світ має голосно про це говорити. Адже ця ситуація – це загроза глобальній безпеці. Якщо росія не погодиться на абсолютно незалежних від України міжнародних миротворців, які зможуть гарантувати безпеку світу – а саме для того і було створено Раду Безпеки ООН, – нам слід запровадити і нове ембарго, і нові санкції. росія розуміє лише мову сили. А отже весь світ має продемонструвати єдність, солідарність та силу”, – резюмує п’ятий президент. 

167 доба війни: оперативна інформація на ранок 9 серпня віл Генштаба ЗСУ

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Поделиться
Категорії:Персона Політика