Київ – серце нашої України. Це місто величі, сучасності, сподівань і мрій. І саме в ньому одна мрія  колективу Запорізької обласної філармонії  здійснилася! Днями, ансамбль бандуристів «Божена» з грандіозним успіхом виступив у  Колонному залі ім. М. В. Лисенка Національної філармонії  України,  з легкістю підкоривши київську публіку.

Поделиться

Київ – серце нашої України. Це місто величі, сучасності, сподівань і мрій. І саме в ньому одна мрія  колективу Запорізької обласної філармонії  здійснилася! Днями, ансамбль бандуристів «Божена» з грандіозним успіхом виступив у  Колонному залі ім. М. В. Лисенка Національної філармонії  України,  з легкістю підкоривши київську публіку.

Молодий колектив на рідній землі славиться тим, що з любов’ю несе Шевченківське слово, зберігає національні традиції, а мистецтво ансамблю наче овіяне незламною силою запорозького духу.

Столичну публіку чарівні дівчата-бандуристки, під керівництвом дипломанта міжнародних конкурсів Ольги Беженарь, порадували своєю програмою «BANDURA STYLE». Вона створювалась так, аби розширити уявлення про бандуру та показати наскільки широкі можливості національного інструменту і його перспективи в сучасному музичному мистецтві.

Перше відділення було чуйним, романтичним та несло слово пращурів – звучала традиційна бандура у творах Гната Хоткевича, Миколи Дремлюги,  українські народні пісні. Феєричним став сольний виступ відомої запорізької бандуристки Ольги Беженарь. Професійною майстерністю та віртуозністю підкорила артистка вибагливу публіку, а також авторськими аранжуваннями творів: Костянтина Мяскова «Вечір на дворі», українського народного танку «Горлиця» та Альфреда Адлера «Feelіngs».

Справжнім фантастичним явищем став самобутній номер «Таїна» Оксани Герасименко, в якому взяли участь артисти академічного симфонічного оркестру та солісти Запорізької обласної філармонії – Сергій Новіков (пан-флейта), Володимир Галіченко (скрипка), Андрій Семеренко (віолончель), Олег Попруженко (альт).

Друге відділення концертної програми відкрило для всіх присутніх цілий світ фантастичної, неперевершеної, а найголовніше – сучасної бандури. Глядачі змогли почути бандуру у поєднанні з ударними інструментами, губною гармонікою (Станіслав Шинкаренко), пан-флейтою (Сергій Новіков), вокалом (Микола Квєтков), (Дмитро Саверов), трубою (Тарас Пацернюк).

Артистки ансамблю бандуристів «Божена» продемонстрували не тільки природній талант та професіоналізм, а й прагнення сказати своє оригінальне слово в українському мистецтві. Завдяки доволі незвичному підходу до виконання на національному інструменті і привабливій подачі своїх музичних номерів, красуням-бандуристкам вдалося здивувати глядачів. Багато хто з присутніх в залі  відкрив  для себе бандуру по-новому.

Теплий прийом київської публіки у переповненому Колонному залі імені М.В. Лисенка музикантам запам’ятається надовго. Серед глядачів були присутні генеральний продюсер, директор музичного каналу М1 Валентин Коваль, Юрій Анатолійович  Артеменко, Валерій Олексійович Баранов, народний художник України Анатолій Гайдамака, Голова Національної спілки кобзарів України Володимир Миколайович Єсипок. Квіти від Запорізького земляцтва вручили винуватцям свята, а глядачі, що аплодували стоячи, ще довго не хотіли відпускати артистів  зі сцени.

Колектив Запорізької обласної філармонії висловлює щиру подяку:

– колективу Національної філармонії України за гостинність та комфортні умови;

– Запорізькому земляцтву за співпрацю та підтримку;

– АТ «Мотор Січ» за надання автотранспорту;

–Юрію Анатолійовичу Артеменко – голові Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за сприяння у анонсуванні заходу;

– заслуженому працівнику культури України Валерію Кириловичу Козирєву.

Генеральний директор Запорізької обласної філармонії, заслужений працівник культури Ірина Конарева подякувала усім за успішний виступ та підкреслила значущість цього концерту,  бо за роки незалежності це лише третій концерт професійних запорізьких виконавців на столичній сцені, два з яких – митців Запорізької обласної філармонії.

Особлива подяка всім, хто цього сніжного вечора завітав до колонного залу аби підтримати запорізький колектив та висловити свою любов до народного, українського, рідного та талановитого!

Проект «BANDURA STYLE» продемонстрував, як істинно український інструмент – бандура продовжує своє духовне життя, живе і розквітає новими барвами у сучасному світі!

Радість цього вечора всім присутнім подарували артистки ансамблю бандуристів «Божена»: Олександра Бабаніна, Наталія Балабан, Вікторія Терещенко, Іоанна Крещук, Ірина Скляренко, художній керівник – Ольга Беженарь! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Поделиться