Кілька років тому на ринку з’явилися ноутбуки з сенсорними екранами. Вони поєднують у собі функціональність стандартного ноутбука та планшета, тому їх можна використовувати як для розваг, так і для офісу. У чому переваги таких пристроїв і для кого вони призначені? Одним із провідних світових виробників ноутбуків в світі є компанія HP, в Україні придбати лептопи HP можна на сайті – dkt.ua/noutbuki-hp

Ноутбуки HP – завжди надійний вибір

Більшість компаній, намагаючись заново винайти велосипед та заманити потенційних покупців, заощаджують на основах. З тієї чи іншої причини вони не приділяють достатньо уваги найважливішому: екрану, якості складання, зручності набору тексту, продуктивності трекпада, вводу-виводу тощо, тощо.

HP, у цьому сенсі, дотримується більш обережного підходу, тому вона не отримала стільки негативних відгуків у пресі, як деякі з її конкурентів – у них не так багато проблем з контролем якості, і високий рівень якості підтримки клієнтів.

Наочні переваги ноутбуків від HP

HP в жодному разі не ідеальна, і вона теж не застрахована від сумнівного вибору дизайну та поганих партій, але, можна стверджувати, у неї не так багато шлюбу, як у деяких інших виробників – прямий побічний продукт обережності.

За даними Statista, в 2022 році HP займала друге місце на ринку (19,4%), а Lenovo лідирувала з ще більш вражаючими 24,1%. Dell, для довідки, зайняла 17,5%, а Apple фінішувала нижче за позначку в 10% (а ASUS і Acer відстали ще більше).

Ці результати охоплюють не весь простір персональних комп’ютерів, але суть залишається в силі – HP є одним з найбільших «гравців».

Збереження такого домінуючого становища – на такому конкурентному ринку, як ринок персональних комп’ютерів, – подвиг, гідний поваги, і він демонструє достатню ділову кмітливість і спритність, що рідко зустрічається.

Однак це не означає, що ноутбуки HP підходять саме вам. ваш конкретному варіанті використання. Врешті-решт існує безліч різних OEM-виробників, кожен з яких пропонує досить різноманітний набір продуктів.

Асортимент ноутбуків HP

HP націлена на досить широкий спектр демографічних даних і варіантів використання, тому давайте трохи заглибимося в її (напрочуд різноманітний) набір продуктів.

Ноутбуки HP для бізнесу – одні з найкращих та найкрасивіших на ринку; вони також поєднують у собі дійсно дивовижну якість збірки з зірковими входами, респектабельний (хоча іноді і строгий) вибір портів, приголомшливі дисплеї і рівень майстерності, що рідко зустрічається.

Ноутбук із сенсорним екраном – доступні види

Сенсорний ноутбук складається з тих самих компонентів, що й інші ноутбуки. Єдина відмінність полягає в тому, що він має вбудований сенсорний екран, тому замість використання миші або сенсорної панелі ми можемо керувати ним пальцями. Як традиційні, трансформовані, гібридні ноутбуки, так і ультрабуки оснащені сенсорними екранами, пропозиція останніх є найбільшою.

Ноутбук із сенсорним екраном – переваги

Ці типи ноутбуків сьогодні легко доступні, і їх придбання не обтяжує ваш гаманець так сильно, як раніше. Цінують їх насамперед за зручність роботи, оскільки для них не потрібна миша чи тачпад, що є досить проблематичним у довгостроковій перспективі. Сенсорний екран забезпечує інтуїтивно зрозумілу та надзвичайно швидку роботу, як ми бачимо щодня, коли використовуємо наші смартфони. Ще однією перевагою такого пристрою є його висока функціональність. Ви можете успішно використовувати його як звичайний ноутбук з клавіатурою або як ноутбук з тачпадом.

Кожен користувач може вирішити для себе, як він хоче використовувати пристрій. Це дуже практичне рішення, тому що в деяких ситуаціях використання клавіатури просто необхідно. Варто додати, що ноутбук із сенсорним екраном може ефективно замінити планшет. Він має більший екран і потужніші компоненти, тому пропонує набагато більше можливостей, ніж планшет.

Ноутбук з сенсорним екраном – недоліки

Противники такого типу ноутбуків звинувачують їх у незручності у використанні. Не всі з них є гібридними моделями, які дозволяють повністю від’єднати сенсорний екран від клавіатури. Багато з них просто мають екран, що обертається або нахиляється, тому ними неможливо користуватися однією рукою. Крім того, запис вмісту на сенсорній клавіатурі набагато повільніший і менш зручний, ніж на традиційній клавіатурі. Тому такі ноутбуки не рекомендуються людям, які пишуть багато контенту або електронної пошти на роботі.

Більш того, такі ноутбуки мають екрани з глянцевою матрицею. Сенсорний екран буде відбивати світло, тому його буде просто нечитати в світлих і сонячних кімнатах. Також потрібно враховувати постійне очищення екрану, адже на ньому постійно будуть помітні відбитки пальців.

Кому рекомендований ноутбук із сенсорним екраном?

Ноутбук із сенсорним екраном ідеально підходить для розваг — перегляду веб-сайтів, використання соціальних мереж, ігор або перегляду фільмів. Гібридна модель стане хорошим рішенням для людей, які часто подорожують – не тільки приватно, але і у справах. Це дозволить вам зручно заповнювати документи або відправляти електронні листи, а після завершення роботи ви зможете від’єднати екран і використовувати його для мультимедійних цілей. Також такий ноутбук стане в нагоді людям, які часто створюють презентації, діаграми або конспекти.

Поделиться
Категорії:Гроші