Російська армія веде активні бойові дії на Лиманському, Сєверодонецькому, Бахмутському, Курахівському та Авдіївському напрямках.

Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

Станом на 18.00 28 травня ситуація на інших напрямках така:

    Білорусь до 31 серпня ввела тимчасові обмеження на в’їзд та перебування у прикордонних з Україною районах (Брагінському, Лоївському та Хойницькому) Гомельської області. Це зроблено для посиленого адміністративно-поліцейського та контррозвідувального режимів.

    на Сіверському напрямку РФ утримує війська на ділянці російсько-українського кордону у Брянській та Курській областях. Загарбники чотири рази обстрілювали з мінометів позиції підрозділів прикордонної служби в районах населених пунктів Середина Буда, Старі Вирки та Зноб-Трубічевська. А літак оперативно-тактичної авіації з повітряного простору Курської області завдав ракетного удару по цивільному промисловому об’єкту на території Сумщини.

    щоб уточнити положення українських військ Росія вела повітряну розвідку за допомогою БпЛА у Чернігівській та Сумській областях.

    на Харківському напрямку росармія не допускає просування українських захисників та продовжує інженерне обладнання позицій у районі західніше населеного пункту Козача Лопань.

    на Слов’янському окупанти продовжують перекидати залізницею озброєння, військову техніку та інші матеріальні засоби з території РФ у район Куп’янська Харківської області. Ворог, провівши дорозвідку безпілотними авіаційними комплексами, обстріляв з артилерії позиції наших бійців у районах населених пунктів Нова Дмитровка, Велика Комишуваха, Довгеньке, Діброва та завдав авіаційного удару вертольотами у районі населеного пункту Довгеньке. Загарбники пробували наступати за підтримки артилерії в районі населеного пункту Пасіка, однак успіху не мали і відішли.

    на Лиманському літаки ворожої штурмової авіації завдали три авіаційних удари у районі населеного пункту Діброва.

    на Сєвєродонецькому росармія вела наступ у напрямку Борівського, зазнала втрат і відійшла на раніше зайняті позиції.

    на Бахмутському росіяни безуспішно намагаються покращити своє тактичне положення в районах населених пунктів Комишуваха і Новолуганське. Тут тривають бойові дії.

    на Авдіївському окупанти завдавали інтенсивних артилерійських ударів уздовж всієї лінії зіткнення, бойові дії ще тривають. Зазнали авіаційних ворожої штурмової авіації Авдіївка, Веселе та Кам’янка.

    на Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках війська РФ вели контрбатарейну боротьбу і здійснювали вогневе ураження українських військ.

    на Південнобузькому рашисти зосереджують основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів.

    в акваторії Чорного моря у готовності до застосування перебуває два носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

В Генштабі також повідомили, що російські окупаційні війська після наступу Сил оборони України зазнали втрат і зайняли оборону поблизу Андріївки, Лозового та Білогірки Херсонської області. Тривають бойові дії.

“Російські окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Прибузьке, Посад-Покровське, Благодатне, Осокорівка, Нововоронцовка, Новоолександрівка та інших. Силами зенітних ракетних систем С-300 противник продовжує нарощувати систему протиповітряної оборони”, – додали в штабі.

На сьогодні в Україні немає підтверджених випадків мавпячої віспи, утім вони, ймовірно, будуть

Поделиться