Путін каже, що мобілізація в РФ завершилася, а от авторитетний Інститут вивчення війни впевнений, що Міноборони Росії продовжує приховану мобілізацію, яку видає за формування добровольчих підрозділів.

Аналітики ISW дізналися, що російські чиновники в республіці Карелія та Кабардино-Балкарській республіці, й досі виписують повістки про мобілізацію.

“Військові центри отримали наказ продовжити набір добровольців на контрактну службу. Добровольцями можуть бути як чоловіки зі знятою судимістю, так і чоловіки будь-якого віку та стану здоров’я, незважаючи на офіційний статус інваліда”, – йдеться у звіті ISW.

В Інстітуті вивчення війни додають, що Кремль, вірогідно, запровадив таємну мобілізацію, паралельно формуючи добровільні підрозділи.

Призов відбувається не дивлячись на те, що новомобілізованих ніде розміщувати, призовники не проходять медкомісію, не проходять жодних навчань, хворіють, голодують, та сплять на вулицях.

Звичайно, така обстановка провокує агресію серед військових.

“Військова поліція РФ звернулася до МВС Росії за допомогою у наведенні порядку після того, як понад 350 п’яних та безладно мобілізованих прибутків на вокзал у Білгородській області”, – розповідають в Інституті вивчення війни.

Росія продовжує стикатися із соціальною реакцією через проведення чвстичної мобілізації.

“Мобілізовані продовжили протести в Ульяновську через відсутність обіцяних виплат. Соціальна реакція лише посилюватиметься, оскільки російські чиновники, швидше за все, не виконають обіцянок, даних громадськості під час часткової мобілізації”, – підсумували в ISW.

Що буде, якщо Росія переможе у війні – розповідь Зеленського, – ВІДЕО

Поделиться
Категорії:Новини Політика