Зима, що наближається, буде вкрай важкою для України, Європи, та й для Росії також, і важкі часи попереду, бо після зими буде новий етап військових дій з боку РФ.

Саме так вважає колишній спецпредставник США у справах України Курт Волкер, про це він розповів ТСН.

Фахівець каже, що на сьогодні наша Держава не має можливости вигнати загарбників з території України, а це означатиме, що війна буде йти щонайменьше до літа 2023 року.

Волкер додав, що ситуація стає ще складнішою через енергетичну кризу в Європі, яка спричинена газовим шантажем Росії, і попередив, що ця зима буде важка для всіх: Європи, України та для Росії також.

“Але ми будемо надавати не тільки військову допомогу, але і фінансову, гуманітарну. Для ЄС зима буде важкою через проблеми з енергоресурсами. Вони готуються до зими”, – каже Волкер, додавши, що нещодавно спілкувався з представником Німеччини, де велику проблему складає вартість енергоносіїв.

Ми є а Телеграм-каналі, приєднуйтесь! Аналітика, головні новини країни, світу.

“Вони намагаються прорахувати, як пережити все… Треба розуміти, що надважкі часи ще попереду. Але Україна зробила величезний прогрес, щоб опинитися там, де вона є зараз. Треба готуватися, що важко після зими буде, бо буде наступний етап військових дій. Війна триватиме наступного року і весною, і літом”, – сказав він.

Війна. Оперативна інформація станом на 7 серпня щодо російського вторгнення

Поделиться