Керуючий директор компанії Jaguar Роудон Гловер підтвердив в інтерв’ю Autocar, що протягом 12 місяців покупці з Євросоюзу та Великої Британії не зможуть купити новий Jaguar. При цьому прощатися з дилерами британці не мають наміру: попросять сфокусуватися на постпродажному обслуговуванні та реалізації вживаних автомобілів. 2026-го Jaguar планує повернутися з лінійкою розкішних електрокарів. 

Пауза у продажах нових автомобілів – неминучий наслідок амбітної стратегії оновлення модельного ряду. Топ-менеджери вирішили відправити у відставку п’ять моделей із шести у зв’язку з малою маржинальністю, а після припинення виробництва Jaguar F-Pace дилерам не буде чого продавати. Розробка нових розкішних електромобілів не встигла за продуктовим планом.

Роудон Гловер пообіцяв, що електромобілі Jaguar будуть ні на що не схожі. За даними Autocar, у них будуть довгі капоти, мінімалістичний дизайн передньої частини кузова та ультратонкі ліхтарі, практично невидимі у вимкненому стані. Також «Ягуари» нової хвилі позбудуться задніх вікон. Новий дизайн британської марки покажуть на прикладі концепт-кара класу GT: він дебютує у грудні, а у серійному вигляді з’явиться у 2028 році.

Лінійка розкішних Jaguar нової хвилі складатиметься з аналогів Bentley Bentayga та Flying Spur. Імена запозичили з минулого. Перепозиціонування марки дозволить підвищити привабливість автомобілів Jaguar на ринку, а з проблемами запасу ходу та швидкості заряджання британці обіцяють розібратися. Щорічні сукупні тиражі нових електрокарів не перевищать позначки 50 тисяч штук.

Поделиться
Категорії:Гроші