Безліч підприємств, які виготовляють товари або готують страви, а також продають продукти, працюють у сфері обслуговування – автоматизують процеси обліку та при цьому використовують принтери чеків. Чековий принтер – допоміжне обладнання, призначене для друку чеків, квитанцій, квитків, завдань на кухню та інших документів. В Україні купити принтер чеків можна на сайті – ves.com.ua. 

Такі принтери користуються попитом у торгових точках, кіосках, ресторанному бізнесі, пунктах громадського харчування, на підприємствах надання різних видів послуг, де використовуються нефіскальні чеки. У торгівлі застосування POS принтерів забезпечує вдосконалення робочого місця касира організації, яка не використовує онлайн-касу.

Які принтери друкують чеки?

Принтер функціонує лише після підключення до основного пристрою – планшета, комп’ютера, касового апарату, POS системи. Про правильний вибір системи POS читайте тут. Чековий принтер не замінює собою фіскальний реєстратор, оскільки в нього не вбудований фіскальний накопичувач і відсутня можливість онлайн-передачі інформації оператору фіскальних даних.

Що таке POS-принтер?

POS – це принтер друку чеків, який встановлюється на касовому місці або в точці POS. Абревіатура POS означає Point of sale або Point of service.

Принтер чеків який вибрати?

Основні характеристики, за якими відрізняються моделі принтерів чеків:

  • тип конструкції;
  • технологія друку;
  • швидкість друку;
  • дозвіл друку;
  • ширина використовуваної стрічки;
  • максимальна ширина друку;
  • наявність/відсутність обрізача;
  • варіанти підключення до основного пристрою.

Спочатку варто звернути увагу на конструкцію друкувального пристрою. Чекові принтери ділять на: мобільні, настільні та вбудовані. Перші також називають кишеньковими — вони адаптовані під експлуатацію на парковках, виробництвах, поїздах та інших місцях, де є необхідність регулярного пересування. Відрізняються невеликими габаритами, як джерело живлення мобільні принтери передбачають акумуляторну батарею. Настільні – найпопулярніші, використовуються в магазинах, кафе, ресторанах, готелях. Отримують живлення від стандартної електричної мережі 220 В.

Настільні принтери чеків мають компактні розміри і не займають багато місця, але є зовсім мініатюрні моделі. На кухні та складі практично немає вільних поверхонь – тут можемо порекомендувати купити принтер чеків з вертикальною установкою, що кріпляться до стіни. Зручні кубічні принтери.

Вбудовані чекові принтери не мають власного корпусу. І можуть бути вбудовані будь-який пристрій: банкомат, платіжний термінал, інформаційний кіоск. Часто такі принтери використовуються для організації систем електронної черги.

За методом друку принтери чеків розрізняються на термодруки, що реалізують технологію, струменеві і матричні. Струменеві та матричні чекові принтери – це застарілий тип. Нині вони зустрічаються вкрай рідко та майже зняті з виробництва. Головними недоліками цього виду друкувальних пристроїв були: невисока швидкість роботи, високий рівень шуму та регулярна заміна витратних матеріалів (картриджі/фарбувальна стрічка).

На даний момент найпопулярніші чекові принтери – з термодруком. Вони не використовують чорнило, тому не потребують дозаправки. Термопринтери використовують папір, на який нанесено чутливу до високих температур речовину. Теплом, що походить від друкувальної головки, термопринтер короткочасно розігріває потрібну ділянку заправленої в нього паперової термострічки, внаслідок чого на ній з’являється зображення монохромного кольору. У результаті з витратних матеріалів ви купуєте тільки термострічку і не купуєте чорнило, картриджі або барвники (риббони), як, наприклад, для термотрансферних принтерів. Термопринтери швидкі та безшумні, що робить їх варіантом номер один для магазинів, супермаркетів, гіпермаркетів, кафе, ресторанів.

Ще одна перевага прямого термодруку – висока якість. На відміну від пристроїв, які використовують для нанесення інформації чорнило, яке може розмазатися на папері, термопринтери друкують літери та цифри з чіткими рівними краями. Завдяки цьому текст, надрукований на термопапері, читається легко і має гладкі лінії.

Дуже важливий параметр – ресурс термопринтера. Термін їхньої роботи визначається ресурсом термоголовки. Ця величина показує, скільки кілометрів стрічки друкує принтер. Стандартним вважається ресурс 100 км. Для організації з довгими чеками та високою інтенсивністю друку ресурс має бути 150 км та більше. Ресурс автоматичного обрізача прийнято вимірювати у мільйонах відрізів. Стандартним вважається ресурс від одного мільйона відрізів.

Поделиться
Категорії:Гроші