Міністерство Освіти рекомендує з вересня переходити до повноцінного навчання за партами шкіл, вузів, звичайно там, де це можливо.

Але остаточне рішення з цього приводу МОН залишає на розсуд ОВА, місцевої влади та педрад.

Міністерство освіти дозволяє установам використовувати як дистанційний, і змішаний формат навчання.

  •     Основна вимога – це наявність захисного укриття всередині будівлі або на відстані 100 метрів, куди необхідно провести школярів та студентів, коли пролунає сигнал тривоги.
  •     Питання, чи варто в їхньому регіоні пускати учнів до класів – вирішують військові адміністрації. Тобто, якщо йдеться про зону бойових дій чи населені пункти, які перебувають у тимчасовій окупації – там очного навчання не буде, допускається дистанційний формат.
  •     Формат навчання може змінюватись протягом року.
  •     У школах та вишах мають бути підготовлені до вересня відповідні укриття.
  •     У тих населених пунктах, де військова обстановка дозволяє організувати очне навчання, створюються спеціальні комісії з представниками ДСНС та Нацполіції, які перевіряють укриття у навчальних закладах на відповідність усім вимогам безпеки. Втім, якщо укриття при навчальному закладі невелике, тоді освітній процес слід розділити позмінно – у різний час дня, тижня, місяця чи семестру.

Ми є а Телеграм-каналі, приєднуйтесь! Аналітика, головні новини країни, світу.

  •     МОН рекомендує перевірити систему оповіщення, щоб її було чути у навчальному закладі, обстежити прилеглу до них територію на вибухонебезпечні предмети та визначити шляхи евакуації з будівлі. Після сирени заняття можуть продовжуватися у укритті.

Якщо школа була зруйнована через обстріли або бойові дії, тоді для учнів та педагогів підготують місця у найближчому закладі.

В Запорізькій області підірвали готель з російськими військовими, — ФОТО, ВІДЕО

Поделиться