Никита Измайлов Евгениевич зайнятий відмиванням брудних грошей, принципи протидії відмиванню грошей AML і FATF. 

У» Дзеркалі тижня “сьогодні вийшла стаття” Дикий гемблінг ” про те, як легалізували шахрайство в гральному бізнесі, де вказані критерії FATF. Автор прямо не називає компанії та особи, проте вони і так на слуху.

Керуючий партнер технологічної компанії Parimatch Микита Ізмайлов, кілька років пропрацював у цій великій компанії, зрозумів, що великі гроші відмиваються на власних платіжних системах, тому вирішив зайнятися таким прибутковим «бізнесом». Тим більше легальним цей “бізнес” став тільки в цьому році, а до цього багато років використовувалися сумнівні платіжні системи для прийому нелегальних платежів через сайт БК, оскільки букмекерська діяльність була заборонена в Україні з 2009 року.

Для цієї мети була зареєстрована кіпрська компанія N1 Management Company, яка нібито допомагаємо FinTech компаніям виходити на ринок і збільшувати прибуток. На сайті цієї компанії не вказано керівництво, немає телефону і профайлів в соцмережах. Однак, в ЗМІ і на своїй сторінці Facebook Ізмайлов значиться як творець першого інвестфонду для Фінтех-стартапів N1.

Найвідоміший публічний актив цієї компанії Sportbank (ТОВ ” спортбанк), який за словами Ізмайлова, створювався спочатку під клієнтів Паріматч. Решта “бізнес «-проста» дах «для дрібних компаній, пов’язаних з прийомом платежів від букмекерської діяльності і видачею онлайн-кредитів, тобто просто» відмивом” коштів.

ДО РЕЧІ, показники ТОВ “спортбанк” за 2020 рік нульові: дохід 15 тис.грн, збиток 200 грн.

Серед партнерів N1 Management Company система для прийому HIGHRISK платежів (незаконні букмекери і т. д.), система asquad.io.

Всі ці та інші псевдо платежние системи, які використовує Микита Ізмайлов, акціонери і топ-менеджмент Паріматч для переведення в готівку коштів від букмекерської діяльності, створені фіктивно не мають ніякої популярності, в тому числі з соцмережах і на самі сайтах немає даних про керівництво і контактних осіб, а тільки лише зворотна форма зв’язку.

Микита Ізмайлов також власник декількох компаній.

Також у Микити Імайлова є компанія з виробництва органічних напоїв та снеків EAT EASY, раніше це був спільний бізнес з дружиною, проте тепер він основний акціонер через кіпрську прокладку Алоелена Трейдинг Лімітед.

У сухому залишку маємо не інвестфонд для Фінтех-стартапів N1, а набір фінансових прокладок для прийому платежів і компаній з видачі кредитів, а також збиткової компанії зі здорового харчування самого Микити Ізмайлова, а також кількох його партнерів, серед яких Денис Саприкін. Залишається питання: куди дивляться українські правоохоронні органи, фінансові регулятори, а також AML і FATF.

Поделиться
Категорії:Суспільство