Перший заступник Енергодарського міського голови Іван Самойдюк перебував у російському полоні майже рік.

Його було викрадено 19 березня 2022 року за те, що він виконував свої обов’язки перед громадою і категорично відмовився співпрацювати з ворогом. Після 11 місяців неволі, 16 лютого Іван Самойдюк повернувся додому . На своїй сторінці у Facebook посадовець поділився своїм першим дописом після звільнення з полону.

 

«Коли нас везли на обмін через територію рф, я вже готувався до багаторічного ув’язнення і згадував свого дядька Івана, якого заслали до Сибіру. Весь цей час, доки перебував у полоні, я, так само як і інші бранці, молився тільки за те, щоб вийти на волю живим та щоб Україна вистояла» – зазначається у публікації.

«Ми молились за наші Збройні сили. Наш героїчний народ зробив те, що багатьом країнам здавалося неможливим. Низький уклін кожному з Вас!» – сказано у дописі.

Заступник міського голови подякував друзям та близьким, які підтримували його родину протягом 333 днів полону. А ще звернувся до колишніх ворогів: «…для мене існує один єдиний ворог, і цей ворог – окупанти та колаборанти. Крапка. Все, що було до 24 лютого 2022 року, для мене повністю обнулилося та втратило значення».

Читати:

«Бавовна» в Джанкої порушує забезпечення зброєю окупантів у Херсонській та Запорізькій областях

Поделиться
Категорії:Регіон