Путін заявив, що обговорив з Лукашенком формування єдиного оборонного простору Росії та Білорусі, питання безпеки та плани військових навчань.

Про це пишуть РИА Новости, Интерфакс

Переговори Путіна та Лукашенка на космодромі “Східний”, куди вони прилетіли на вертольоті з Благовіщенська, завершилися, зустріч тривала майже три години.

“Обговорили і питання формування єдиного оборонного простору та забезпечення безпеки наших держав, проаналізували заходи щодо захисту західних рубежів, а також перебіг військово-технічної співпраці, уточнили плани спільних навчань, – каже путін.

Докладно поінформував Олександра Григоровича про розвиток спеціальної військової операції на Донбасі та перебіг переговорного процесу з цієї теми”.

Путін подякував Лукашенкові за організацію в Білорусі кількох переговорних раундів: нібито “почати прямий діалог з українською стороною стало можливо багато в чому завдяки особистим зусиллям президента Білорусі”.

“Вважаємо, що білоруський майданчик цілком підходить для подальших контактів Москви та Києва “, – заявив Путін.

При цьому Лукашенко назвав звірства у Бучі та інших українських містах, які побували під окупацією російської армії, “британською спецоперацією”.

 

 

Поделиться