Міністр закордонних справ росії Сергій Лавров звинуватив Україну у відході від домовленостей, досягнутих на переговорах із Росією і зміні переговорної позиції.

Про це пише Радіо Свобода.

Лавров звинуватив Україну в тому, що вона відмовилася від своєї пропозиції про те, що міжнародні гарантії її безпеки нібито не поширюються на окупований Росією Крим.

Російський міністр також звинуватив Україну у зміні положення в проєкті угоди, щодо того, що військові навчання на українській території можуть бути організовані за згодою всіх країн-гарантів, включаючи Росію.

Український переговорник, радник голови Офісу президент Михайло Подоляк відкинув претензії Лаврова, зазначивши, що той не брав безпосередньої участі в переговорах, а його заяви мають «суто пропагандистське значення».

За словами російського прем’єра, спроби інших держав ізолювати Росію від світової економіки «зазнають невдачі»

Подоляк заявив агентству Reuters, що Москва намагається відвернути увагу від подій у Бучі.

«Так слід сприймати будь-які подібні заяви», – сказав він.

2 квітня Київщина була звільнена від російських військ, в тому числі Ірпінь, Буча, Гостомель. Після відступу російських військових у визволених містах і селах були зафіксовані масові випадки загибелі цивільних жителів.

Україна і деякі представники Заходу вимагають притягнути Росію до відповідальності за воєнні злочини через події на Київщині.

Кремль «категорично відкидає будь-які звинувачення у вбивствах цивільних». Росія навіть намагалася скликати засідання Ради безпеки ООН, заявивши про «кричущу провокацію українських радикалів у Бучі». Втім, Рада безпеки ООН відхилила цю ініціативу.

РФ перемістилася частину своєї авіації з Білорусі до Брянської області, — ФОТО

Поделиться