Загарбники з Росії використовують дітей як заручників – як гарантію, що місцеве населення не видаватиме координати переміщення ворога українським захисникам.

Про це повідомляє уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

“За повідомленням мешканців села Новий Биків (Чернігівщина), окупанти взяли в заручники та посадили у вантажівки місцевих дітей. Таким чином вони “страхують” колони з технікою”, – написала Денісова в телеграм-каналі.

За словами омбудсмена, російські загарбники використовують дітей як заручників – як гарантію, що місцеве населення не видаватиме координати переміщення ворога українським захисникам.

“Випадки використання дітей як прикриття зафіксовано в Сумській, Київській, Чернігівській, Запорізькій областях”, – поінформувала омбудсмен.

Денісова наголосила, що дії російських окупаційних військ порушують право дітей на життя, закріплене статтею 6 Конвенції ООН про права дитини.

“Убивства дітей та обстріли мирних населених пунктів є злочинами проти людяності та воєнними злочинами відповідно до Римського статуту міжнародного кримінального суду”, – наголосила омбудсмен.

Звернулася вона й до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти військових злочинів та злочинів проти людяності РФ в Україні.

Читайте також:

Військової техніки на 10 мільярдів доларів втратили окупанти з РФ

Поделиться