Так вважають американські та західні чиновники вважають, що саме 9 травня президент країни-агресорки оголосить про війну в Україні.

Про це пише TrueUA із посиланням на CNN.

Зазначається, що путін міг би перейти до офіційного оголошення війни Україні вже 9 травня, що дасть змогу повноцінно мобілізувати російські резервні сили під час їх спроби завоювати східну та південну Україну.

“Західні чиновники довгий час вірили, що путін використає символічне значення та пропагандистську цінність цього дня, щоб оголосити про військове досягнення в Україні, про серйозну ескалацію бойових дій – або обидва ці варіанти”, – йдеться у повідомленні.

Чиновники почали обговорювати один сценарій, який полягає в тому, що путін офіційно оголошує війну Україні 9 травня. Нині російські чиновники наполягають, що конфлікт є лише “спеціальною військовою операцією” з метою “денацифікації”.

“Я думаю, що він спробує піти зі своєї “спеціальної операції”. Він крутив поле, закладаючи ґрунт для того, щоб сказати: “Дивіться, зараз війна проти нацистів, а мені потрібно більше людей. Мені потрібно більше російського гарматного м’яса”, – сказав міністр оборони Великої Британії Бен Воллес минулого тижня LBC Radio.

Як пише ЗМІ, офіційне оголошення війни 9 травня могло б підсилити російських громадян і підвищити популярність щодо вторгнення. Це також, згідно з російським законодавством, дозволить путіну мобілізувати сили резерву та призвати військовозобов’язаних, які, за словами чиновників, вкрай потрібні росії на тлі дефіциту робочої сили.

Інші варіанти на 9 травня включають анексію окупованих територій Луганська та Донецька, посилення атаки на Одесу на півдні або оголошення повного контролю над Маріуполем.

Солдатам рф угрожают расстрелом за нежелание наступать, — АУДИО

Поделиться