Президент США заявив, що через війну в Україні путін зробив Росію міжнародним ізгоєм.

Про це повідомляє Білий дім.

“Це значущий крок з боку міжнародного співтовариства, який ще раз демонструє, як війна Путіна зробила Росію міжнародним ізгоєм. Російські війська здійснюють військові злочини. Росії немає місця в Раді з прав людини”, – сказав Байден.

Байден також сказав, що після історичного голосування (Генасамблеї ООН – ред.) Росія не зможе брати участь у роботі Ради з прав людини і поширювати там свою дезінформацію.

“Фото, які ми бачимо з Бучі та інших районів України в міру виведення російських військ, жахають. Ознаки того, що людей зґвалтували, катували, стратили, а в деяких випадках осквернили їх тіла, — це образа нашої загальної людяності. Брехня Росії не йде ні в яке порівняння з незаперечними доказами того, що відбувається в Україні”, – зазначив президент США.

Президент США додав, що продовжиться робота з відповідальними країнами по всьому світу, щоб зібрати докази військових злочинів, щоб притягнути Росію до відповідальності за скоєні звірства.

Довідка

  •     Генеральна асамблея на засіданні ООН 7 квітня підтримала рішення щодо припинення роботи РФ у Раді ООН з прав людини через грубі та систематичні порушення прав людини в Україні.
  •     Міністерство закордонних справ Великої Британії 4 квітня закликало виключити Росію із Ради ООН з прав людини через системне вчинення злочинів проти людяності, зокрема, після дій російських військових щодо цивільних у Бучі Київської області.
  •     Перед тим Сполучені Штати закликали Генеральну Асамблею ООН виключити Росію з Ради з прав людини через вбивства російськими військами мирних жителів у місті Буча. Про це заявила послиня США в ООН Лінда Томас-Грінфілд.
  •     Представниця США Лінда Томас-Грінфілд 5 квітня під час засідання Радбезу ООН щодо війни в Україні заявила, що участь Росії в раді ООН з прав людини шкодять образу цієї Ради. “Їхня участь погіршує вплив ООН, нам потрібно виправити це”, – заявила Томас-Грінфілд.

Поделиться