Значок сайту Прес-центр

У НАТО розгубилися: не знають, як далі будувати відносини з РФ

Країни НАТО не мають єдиної думки щодо того, як діяти під час наступної фази війни РФ проти України.

Про це повідомляє видання The New York Times.

Як розповіли джерела видання, Польща і країни Балтії хочуть повного розриву з Москвою, а також докласти зусиль, “які поставлять Росію на коліна”. Ці країни пояснюють своє бажання тим, що дії РФ становлять загрозу європейській безпеці. Однак, за даними NYT, Франція, Німеччина і Туреччина хочуть підтримувати контакт з президентом РФ Володимиром Путіним, незважаючи на звинувачення у військових злочинах, скоєних його військами.

Міністри закордонних справ країн НАТО, які збиралися на цьому тижні, щоб обговорити, як допомогти Україні у веденні війни, згодні в одному важливому моменті: війна далека від завершення і жахає злочинами, які вчинили російські військові в містах під Києвом.

Напередодні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Москва не відмовляється від своїх амбіцій в Україні. “Ми бачимо значний відхід військ від Києва… І вони перемикають свою увагу на схід”, – сказав генсек.

На думку офіційних осіб, на це піде кілька тижнів, оскільки російські війська повернуться в Білорусь для поповнення запасів і реорганізації, а потім повинні будуть направити свою техніку через територію Росії в східну Україну.

“У найближчі тижні ми очікуємо подальшого наступу Росії на сході і півдні України, щоб спробувати захопити весь Донбас і створити сухопутний міст в окупований Крим”, – сказав Столтенберг. “Це вирішальний етап війни”, – вважає він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Вийти з мобільної версії