Значок сайту Прес-центр

Три фактори, від яких залежить перемога України у війні, назвав Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що ключові фактори, від яких залежить перемога України у війні – санкції, допомога зброєю та наближення до членства у ЄС.

Про це пише «Українська правда».

“Є три питання, від яких залежить перемога у цій війні – це санкції, зброя і перспектива членства України в Європейському Союзі”, – заявив Дмитро Кулеба.

Він зазначив, що у санкціях проти росії “не має бути жодних табу”, та подякував Данії за те, що країна поділяє цю позицію, а також за те, що Копенгаген робить усе що в його силах” у питанні надання зброї, як на двосторонньому рівні, так і підтримуючи колективні рішення. 

Глава МЗС окремо акцентував на питанні майбутнього членства у ЄС, зауваживши, що рішення Європи надавати або не надавати Україні перспективу членства буде важливим сигналом для кремля.

“Ця війна проти України і всієї Європи триватиме до тих пір, поки путін вважатиме, що Україну залишили на роздоріжжі. І саме тому ЄС має продовжити курс, який взяв після 24 лютого, і максимально сприяти євроінтеграції України. Найближче рішення яке ми очікуємо – надання Україні статусу кандидата на членство у ЄС. Питання членства України в ЄС – це буквально питання війни та миру у Європі”, – наголосив Дмитро Кулеба.

 

Можливе вторгнення рф до Молдови: як на це відреагували у МВС України

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Вийти з мобільної версії