Значок сайту Прес-центр

Шмигаль запевнив, що харчів вистачить: Україна сформувала стратегічні запаси

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що Україна вже сформувала стратегічні запаси харчів на роки, але без українських продуктів окремі частини світу може чекати справжній голод.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

 «Зараз Україна вже сформувала стратегічні запаси харчів, яких нам вистачить на роки. Але все більше світових лідерів усвідомлює, що без українських продуктів окремі частини світу може чекати справжній голод. Тому потрібно діяти», – сказав Шмигаль.

За його словами, завдяки злагодженій роботі аграріїв та держави вдається доволі успішно проходити найважчу в історії України посівну кампанію. Станом на 9 травня різними сільгоспкультурами вже засіяно 8,6 млн гектарів, що лише на 24% менше від минулорічних показників. Аграрії отримали більше 20 млрд грн пільгових кредитів за різними державними програмами.

«Ми допомогли з насінням, пальним, добривами. Все це для того, аби галузь не зупинялася та працювала на відновлення української економіки», – додав глава уряду.

За його словами, потрібно розуміти, що в нинішніх умовах посіяти врожай – це половина роботи, адже його потрібно зібрати та експортувати. Робота із розширення експорту йде постійно, у щоденному режимі.

Президент РФ Путін готується до затяжної війни в Україні: ДЕТАЛЬНІШЕ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Вийти з мобільної версії