Значок сайту Прес-центр

Президент Зеленський звернувся до Південної Кореї за допомогою

Президент України Володимир Зеленський попросив у Південної Кореї системи ППО, літаки, танки, бронетехніку та артилерію.

Про це він заявив у зверненні до парламенту цієї країни.

Зеленський розпочав з того, що росія напала на Україну, маючи перевагу в військовій силі. До цієї війни вона готувалася не один десяток років.

– Це сотні мільярдів доларів, отримані за експорт нафти та газу й направлені на виробництво й накопичення озброєння. Вже більше 2 тисяч ракет росія випустила по наших містах. Артилерійські снаряди просто неможливо порахувати, – зазначив Зеленський.

Зеленський звернув увагу на те, що росія не збирається зупинятися і може піти й в Азію і становити загрозу для всього світу.

– І це війна Росія не просто на підкорення України. Це тільки перший крок. Спочатку Росія хоче знищити нашу незалежність, нашу державу, пошматувати її. Хоче знищити усе, що робить нас українцям, робить нас окремою нацією. А потім піти далі у Європі, далі в Азію, – заявив Зеленський.

Крім того, Зеленський закликав бізнес Південної Кореї піти з Росії. Заявив, що РФ хоче перетворити Маріуполь на показово знищене місто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Вийти з мобільної версії