Значок сайту Прес-центр

Прем'єр Індії Моді приїде до Києва

India's Prime Minister Narendra Modi (C) gestures during the first session of the G20 Leaders' Summit at the Bharat Mandapam in New Delhi on September 9, 2023. (Photo by Ludovic MARIN / POOL / AFP) (Photo by LUDOVIC MARIN/POOL/AFP via Getty Images)

Міністерство закордонних справ Індії оголосило, що прем’єр Нарендра Моді планує відвідати Україну в серпні, повідомляє агентство Reuters. 

Раніше офіційний візит до Києва анонсувала індійська преса.

У липні цього року Моді приїжджав до Москви та зустрічався з Володимиром Путіним. Прем’єр Індії заявив, що виступає за «мирне вирішення конфліктів» і сподівається на якнайшвидше врегулювання між Москвою та Києвом. Напередодні зустрічі в Москві Володимир Зеленський назвав поїздку Моді до Росії «величезним розчаруванням та ударом по миротворчому процесу».

Однією з тем зустрічі Моді та Путіна було повернення додому громадян Індії, обманним шляхом примушених підписати контракт із Міноборони Росії та опинилися на фронті у складі російської армії. За підсумками візиту Моді індійська преса з посиланням на урядові джерела писала, що Моді та Путін домовилися про дострокове розірвання контрактів громадян Індії.

Вийти з мобільної версії