Значок сайту Прес-центр

Очищення обличчя – що вибрати: пінку чи гель?

Очищення обличчя – важливий крок і вступ до правильного догляду за ним. Допомагає видалити надлишки шкірного сала, мертву шкіру та інші забруднення. Якщо його пропускати або виконувати неправильно, поживні речовини, наприклад ті, що містяться в кремах, не матимуть шансу правильно діяти та проникати глибоко в шкіру. 

Що таке правильна чистка обличчя?

Вважається, що очищати обличчя варто двічі на день. Важливо, особливо ввечері, видаляти забруднювачі, накопичені протягом дня, особливо для жителів міст, де більший вплив повітряного пилу та інших шкідливих речовин. Вранці, після пробудження, добре вимити обличчя після контакту з подушкою та виділеннями, такими як піт, шкірне сало або слина.

Щоб очищення було ефективним, нанесіть очищувальний засіб на вологу шкіру і помасажуйте круговими рухами протягом приблизно 2 хвилин, ретельно вимивши кожну частину обличчя та шиї, не забувши про лінію росту волосся, крила носа та область за вухами. Придбати засоби для очищення обличчя можна на сайті – https://garna.shop/ochyshchennia-oblychchia/, тут представлена косметика від провідних світових брендів. 

Також бажано очищати обличчя після чищення зубів і волосся, а не раніше, оскільки осідання зубної пасти або засобів для волосся на шкірі обличчя може призвести до недосконалостей або висушити шкіру.

Щодня ви повинні обирати косметику, яка відповідає вашій шкірі та її потребам, які можуть змінюватися зі зміною погодних умов, стану здоров’я, а у людей з маткою – навіть менструального циклу. Важливий також тип шкіри і реакція на косметику. Суха та чутлива шкіра любить м’які миючі засоби, тоді як комбінована та жирна шкіра зазвичай добре їх переносить і навіть потребує більш глибоких очищувальних та регулюючих шкірне сало речовин. Однак це не правило, і вам потрібно спостерігати за своєю шкірою та її реакцією на різні засоби та активні інгредієнти.

Щадний метод очищення обличчя

Пінка для очищення обличчя цінується за свої заспокійливі властивості. Кожен тип шкіри може підібрати для себе відповідну пінку в залежності від типу додаткових інгредієнтів. Пінка допомагає доглядати за чутливою, сухою шкірою та шкірою, схильною до роздратування. Його також можна використовувати для комбінованої та жирної шкіри, наприклад, для більш ніжного ранкового очищення.

Пінка чи гель?

Вибір між очищувальною пінкою для обличчя та очищувальним гелем – це не лише справа смаку. Обидва ці засоби забезпечують ретельне очищення шкіри, але відрізняються за консистенцією: піна ніжна та газоподібна, що дозволяє легко розподілятися по шкірі та важко переборщити з кількістю, а гель має більш густу структуру. консистенції, вимагає більшого розведення та спінювання на руках, а потім на обличчі, щоб рівномірно нанести. Його також легше використовувати занадто багато, що може бути особливо помітно для власників чутливої ​​шкіри.

Але не так важливо, чи ми виберемо пінку чи гель, як те, які активні інгредієнти містить вибраний косметичний засіб.

У чому головна відмінність пінки для очищення обличчя від гелю?

Піна легша та делікатніша, легше розподіляється і може бути кращим вибором, ніж гель для сухої та чутливої ​​шкіри. З іншого боку, гель більш густий, очищає трохи сильніше і особливо підходить для комбінованої та жирної шкіри.

Як часто потрібно мити обличчя?

Вранці та ввечері необхідно вмивати обличчя пінкою або гелем, адаптованим до вашого типу шкіри. Очищуйте ретельно, але дбайливо, без зайвого втирання або грубого скрабування, щоб не пошкодити захисний бар’єр шкіри.

Чи впливає консистенція пінки на ефективність очищення шкіри?

Легка консистенція піни означає, що засіб м’яко очищає і є ніжним навіть для чутливої ​​шкіригл. Це не означає, що піна неефективна, але вона може не впоратися самостійно, тому не забудьте видалити макіяж, наприклад, маслом.

Як індивідуальні потреби шкіри впливають на вибір очисної косметики?

Продукти необхідно підбирати з урахуванням потреб шкіри, на основі активних інгредієнтів, які забезпечують такі дії, як зволоження та регулювання секреції шкірного сала.

Чому так важливо підготувати шкіру до догляду?

Підготовка шкіри до догляду підвищує ефективність тоніків, есенцій, сирів і кремів і запобігає недосконалості. Перш ніж переходити до подальших етапів догляду, важливо видалити забруднення, залишки макіяжу та миючих засобів.

Вийти з мобільної версії