Значок сайту Прес-центр

Лавров заявив про ризик ядерної війни та назвав умови підписання мирного договору

Глава МЗС країни-агресора росії лавров зазначив, що ризик ядерної війни є реальним, і цю небезпеку не можна недооцінювати.

Про це він сказав в інтерв’ю програмі “Велика гра” на пропагандистському “Першому каналі”.

Також він вважає реальною небезпеку третьої світової війни. росія продовжує контакти з командою Володимира Зеленського, а війна в Україні закінчиться договором, але “його параметри визначатимуться стадією військових дій, під час якої його укладуть”.

“Київ зробив величезний крок назад” у переговорах із рф за порадою США та Британії, відступившись від стамбульських пропозицій”, – заявив Лавров.

Лавров заявив, що росія під час переговорів у Стамбулі концептуально погодилася на основні пропозиції України щодо мирного договору: нейтральний статус та гарантії безпеки.

“У стамбульському документі було сказано, що в Україні не буде жодних військових баз іноземних і не проводитиметься навчань за участю іноземних збройних сил, крім як за згодою всіх країн-гарантів цього договору, включаючи росію, прямо було написано. У тому варіанті, який вони нам дали слідом за нашою позитивною реакцією, значилося: жодних навчань, окрім як за згодою більшості країн-гарантів. Різниця є?” – заявив лавров.

Він також зазначив, що у переданій Україні оновленій версії договору рф врахувала зауваження Києва, але досі не отримала відповіді на свої пропозиції.

Крім того, чиновник країни-агресора заявив, що ризик ядерної війни є реальним, і цю небезпеку не можна недооцінювати.

“Коли дійсно ризики застосування ядерної зброї вельми істотні, дуже не хотілося б, щоб ці ризики штучно роздувались, а бажаючих таких чимало. Небезпека серйозна, вона реальна, її не можна недооцінювати”. – сказав лавров.

Також він вважає реальною небезпеку початку третьої світової війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Вийти з мобільної версії